Miért válasszunk károsanyagmentes kozmetikumot? Avagy az vagy amit magadra kensz 👩‍🦰

Ha csak egy kicsit is foglalkoztat a természetes bőrápolás témaköre, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy a hagyományos kozmetikumok számos, az egészséget is veszélyeztethető összetevőt is tartalmazhatnak. A rengeteg bonyolult, idegen nevet és hatóanyagot képtelenség megjegyezni, ezért azt javasoljuk, hogy csak megbízható forrásból származó kozmetikumokat vásároljatok.

Mi a drRiedl termékek esetében nem csak abban bízunk, hogy a növényi hatóanyagok, amiket használunk rendkívül hatásosak, de külön figyelmet fordítunk arra, hogy termékeink: parabén és kőolajszármazék mentesek legyenek. Sokat halljuk ezt, de mit is jelent ez valójában, mik is ezek?

Mik azok a parabének?

A parabének a legnépszerűbb tartósítószerek a kozmetikai iparban, melyek a kozmetikumok 90%-ában megtalálhatóak. Bár a parabének a természetben is előfordulnak, a kozmetikumokban található parabént mesterségesen állítják elő.

Miért káros a parabén? 

Népszerűségüknek több oka van: hatékony baktérium, gombaölő szerek, előállításuk pedig olcsó. Ezen előnyös tulajdonságaik ellenére a parabének használata vitatott téma, ugyanis beigazolódott, hogy ezek használata megzavarják a hormonokat, szerepük van a rák kialakulásában, az ösztrogénszint felborulásában, a szövetekben felhalmozva pedig növelik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben. Számos kísérlet bizonyította, hogy a bőrre kent parabént tartalmazó kencék pillanatok alatt beszívódnak, és bekerülnek a véráramba.

A drRiedl kozmetikumokban kerüljük a parabének használatát, hiszen más, káros mellékhatással nem rendelkező tartósítószerek is állnak rendelkezésünkre, amelyek alkalmasak arra, hogy termékeink biztonságosságát és magas minőségét megőrizzék.

Egyik tartósítószer sem véd az ellen, hogy a csomagolás kibontása után a külső környezetből bejutott szennyezést semlegesítse. Gondolunk itt a tégelyes termékekre, pld. ha nem spatulával, hanem piszkos kézzel nyúlunk bele. Mivel nem akarjuk termékeinket túl sok tartósítóval gyártani, ezért csomagoljuk őket adagolós (pumpás, cseppentős) ill. airless flakonokba, amelyekbe külső szennyezés nehezen jut be.

Mi is az a kőolajszármazék?

A kőolajszármazék (ásványi olaj, folyékony petrolátum) egy színtelen, szagtalan vegyületkeverék, amit kőolajból nyernek, a benzinkészítés melléktermékeként. Sajnos a szépségipar régóta helyettesíti kőolajszármazékokkal az értékes, de drága növényi olajokat a kozmetikumokban, sőt a babatermékekben is, mivel nagy mennyiségben és viszonylag olcsón elérhető.

Miért káros a kőolajszármazék?

Az ásványi olajok egy átjárhatatlan réteget alkotnak a bőrödön, így hatékonyan megvédik bőrünket a széltől és hidegtől, de ezzel együtt meg is gátolják a bőr oxigénfelvételét, elzárják a pórusokat.

Ennek az elzáró hatásnak köszönhetően az ásványi olaj „benntartja” a nedvességet, így látszólagosan azonnal hidratál. Hosszú távon azonban leállítja a bőr természetes védekező képességét, így meggyengül a bőr védő barrier rétege – és ha abbahagyod a használatát, a bőr azonnal szárazzá válik, kellemetlenül feszül és viszket. Így idejekorán megtapasztalhatod a bőröregedés jeleit, a bőröd mitesszeres lesz vagy akár papírszáraz.

Bizonyos szempontból a bőröd igazából fuldoklik és pont az történik vele, amit hosszú távon el szeretnél kerülni: gyorsabban öregszik.  Ez az ára az „azonnali és látványos” hatásnak.

 

Van a környezetedben kismama, baba esetleg kisgyerek?

 

Ha bízol a drRiedl termékekben és van a családban kismama, baba esetleg kisgyerek, akkor érdemes kipróbálnod másik termékcsaládunkat a Babyzoo-t, melyet kifejezetten babáknak és gyermekeknek fejlesztettük ki. Nagy súlyt fektettünk az érzékeny bőrűek védelmére.

Újszülött kortól ajánljuk használatukat, a baba- és gyermekkoron át akár felnőtt korban is. A termékek a vezető világmárkák babatermékeivel megegyező, legkorszerűbb ható- és alapanyagokat tartalmazzák.

A termékeken különböző állatkölykök találhatók, ezzel is segítve az egyes termékek felismerését és a babák számára barátságos megjelenését.

Nektek, mint drRiedl vásárlóknak, most egy 20%-os kuponnal is kedveskedünk amennyiben kipróbálnátok a Babyzoo termékeket. A www.Babyzoo.hu oldalon használjátok a “drRiedl” kuponkódot.